Výber a použitie hnojív na pestovanie paradajok

Aká príprava alebo šalát je kompletný bez pridania paradajok? Na zvýšenie produktivity záhradníci jednoducho neaplikujú rôzne hnojivá na výrobu veľkých plodov paradajok. Bez ohľadu na pôdu je nepravdepodobné, že bez hnojenia dosiahne bohaté ovocie.

Keď prídete na trh, môžete vidieť obrovský sortiment hnojív a hnojív pre paradajky, ale ktorý si vybrať. Ak ho použijete nesprávne, môžete jednoducho zvýšiť rast listov a spomaliť plodenie.

Minerálne hnojivá

Medzi minerálnymi hnojivami sa za najcennejšie považujú dusík, draslík a fosfor. Najcennejšia je však komplexná výživa, obsahuje súbor mikro a makroprvkov potrebných na rast a plodenie paradajok. Niektorí záhradkári však uprednostňujú organické hnojivá.

Organické

Hlavnou výhodou bio kŕmenia je jeho nezávadnosť a cena. Najlepšie hnojivo pre paradajky sa považuje za organické:

Ash. Po spálení konárov z kúpeľného domu. Obsahuje veľké množstvo draslíka a iných stopových prvkov získaných ako výsledok horľavých surovín. Pri výsadbe sadeníc nezabudnite do jamy pridať malú hrsť popola.

Humus. Myslím, že každý má jamu záhradných zvyškov. V procese hniloby rastlinných zvyškov sa získa sypká konzistencia, ktorá tiež neobsahuje amoniak. Odporúčam tiež pridať malé množstvo do jamy pri výsadbe.

Hnoj. Tu musíte pristupovať opatrne. Hnoj totiž podporuje rast zelenej hmoty a ak sa zavedie počas obdobia plodenia, veľmi sa spomalí.

Kvasnicový roztok. Moje obľúbené hnojivo, pridávam ho každý rok na radu jedného letného obyvateľa, neviem, či to pomáha paradajkám pri bohatej úrode. Na prípravu namočte droždie do pohára vody a nechajte cez noc. Ďalej to zriedim malým množstvom vody a pridám do jamy pri sadení paradajky.

Vaječná škrupina. Používam ho nielen na paradajky, je to veľmi cenné hnojivo. Zbierať ju môžete už v zime, pretože pre paradajky je jednoducho nepostrádateľná. Obsahuje fosfor, horčík, železo a síru. Pred zasadením do jamy ju rozdrvíme najemno a uspíme.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť