Výber ideálnej sušičky riadu: odborné rady

Ilustrácia / Foto: z otvorených zdrojov

V článku zvážime hlavné kritériá pre výber sušičky riadu: materiál, typ upevnenia, prítomnosť priehradky na príbory a ďalšie dôležité nuansy.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že kúpa sušičky na riad je jednoduchá záležitosť. Od správneho výberu závisí nielen jednoduchosť použitia, ale aj bezpečnosť vášho riadu. Poďme zistiť, aké kritériá je potrebné vziať do úvahy, aby ste neskôr neľutovali vynaložené peniaze.

V prvom rade by ste mali zvážiť pevnosť materiálu, z ktorého je odkvapkávač vyrobený. Kovové sú spoľahlivejšie a odolnejšie ako plastové. Najlepšou možnosťou pre tento riad je nehrdzavejúca oceľ, tento materiál sa nebojí vlhkosti.

Typy sušičiek riadu

Rozhodnúť by ste sa mali aj podľa typu zapínania. Existujú nástenné, stolové a vstavané modely. Posledné menované je vhodné umiestniť do skriniek, ale v tomto prípade sú zle vetrané, riad bude dlho schnúť a v skrini sa môže objaviť pleseň.

Výrobcovia ponúkajú stacionárne a skladacie modely. Skladacie sú pohodlné, pretože sa dajú odložiť, keď sa nepoužívajú. Sú však menej stabilné.

Existujú jednoposchodové a dvojposchodové sušičky. Dvojposchodové pojmú viac riadu, mali by ste však zvoliť pevnú stabilnú konštrukciu, aby sa neprevrátili.

Je tiež dôležité zvážiť možnosti bezpečné pre sušičku. Jednoduché modely sú určené len pre taniere. Pokročilejšie majú priestor na hrnčeky, poháre a príbory.

odkvapkávač

Je tam priehradka na príbory

Venujte pozornosť tomu, či je sušička vybavená priehradkou na príbory, je lepšie, ak ide o vodorovnú podnos namiesto pohára. Nekupujte sušičku s pohárom na príbor. Vlhkosť a nečistoty sa v ňom ukladajú do vody. Je to nehygienické a nepohodlné. Nádoby v podnose budú suché a čisté. Pozrite sa bližšie na vzdialenosť medzi tyčami, nemala by byť príliš veľká, inak by vidličky a lyžice prepadli alebo uviazli.

Správne vypočítajte kapacitu sušičky. Pri výbere sa zamerajte na počet členov rodiny a použitého riadu. Pre 1-2 osoby stačí kompaktná sušička, ale pre veľkú rodinu potrebujete priestranný a spoľahlivý model.

Pred zakúpením sušičky dôkladne otestujte jej stabilitu. Nemalo by sa kývať ani prevracať. Pred nákupom otestujte dizajn v obchode. Preťaženie je neprijateľné, pretože zariadenie na sušenie riadu nemusí vydržať zaťaženie a rozbije sa. Iba v tomto prípade bude váš riad bezpečný.

odkvapkávač

Je tam odkvapkávacia tácka?

Určite si vyberte model s odkvapkávačom. V opačnom prípade voda zatečie na nábytok a v konečnom dôsledku ho zničí. Dbajte na to, aby bola panvica dostatočne hlboká a dostatočne priestranná, a či je k dispozícii automatický odvodňovací systém, ktorý zabráni pretečeniu. Podnos musí byť odnímateľný na pravidelné čistenie, voda by nemala stagnovať, podporí to vývoj mikróbov a baktérií.

No, samozrejme, mali by ste vziať do úvahy vzhľad štruktúry, farby a textúry, mali by zodpovedať interiéru vašej kuchyne;

Sušička je dôležitým prvkom kuchynského setu. Venujte jej výberu dostatok času a potom vám bude slúžiť dlhé roky!

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť