Z dohľadu. 7 vecí, ktoré nepatria do vašej garáže

Foto: z otvorených zdrojov

Vo výbere sú položky, ktoré ak ich „zaregistrujeme“ v garáži, automaticky si koledujeme o problém

Garáž sa už tradične stáva útočiskom pre všetky druhy haraburdia, hovorí Rebecca Strauss, korešpondentka internetového portálu Rodale’s Organic Life Pre niektoré predmety, ako sú záhradné nádoby, lopaty na sneh, hračky do bazéna, nemôžete nájsť lepšie miesto. Existuje však aj niečo, čo by ste nikdy nemali nechať v garáži Táto kolekcia vám pomôže skontrolovať, či je čas zorganizovať urgentné upratovanie.

Farbivo

Ak naozaj chcete použiť zvyšky farby, nenechávajte plechovku na podlahe garáže. Predstavitelia Ohio Environmental Protection Agency tvrdia, že plechovky uložené na betónových podlahách hrdzavejú oveľa rýchlejšie ako tie, ktoré sú v kontakte s inými typmi povrchov. Agentúra tiež odporúča uchovávať farbu na suchom mieste, kde teplota nikdy neklesne pod bod mrazu. Väčšina garáží toto kritérium nespĺňa, takže skladovanie plechoviek s farbami na podlahe alebo na policiach v garáži rozhodne nie je najlepším riešením.

Konzervy a švy

Domáce džemy, nakladané uhorky a plechovky paradajok zakúpené v predaji by sa nemali skladovať v garáži. US Food and Drug Administration dôrazne odporúča, aby ste konzervované potraviny skladovali na chladnom a suchom mieste, aby ste sa ochránili pred otravou jedlom. A určite nie v garáži, kde je zvýšená vlhkosť a teplota.

Krmivo pre domáce zvieratá

Otvorené vrecia so suchým krmivom vnímajú myši a iné hlodavce ako pozvánku na inváziu do vašej garáže. To platí aj pre zapečatené vrecká. Aby sa myši dostali k pochúťke, papier prežúvajú. Suché krmivo pre domáce zvieratá je najlepšie skladovať vo vzduchotesných nádobách v špajzi.

Víno

Víno je jedným z najjemnejších produktov. Odborníci na skladovanie vína z Purdue University tvrdia, že víno by sa malo ideálne skladovať pri teplote 9-15 stupňov Celzia. Ak bude príliš horúca, po otvorení fľaše stratí svoju jedinečnú chuť. Okrem toho kolísanie teploty v garáži môže spôsobiť, že sa korok roztiahne a zmršťuje, čo umožňuje, aby sa do nádoby dostal vzduch a zničil jej obsah.

Propán

Nádrže na propán, ktoré sú tak skvelé na grilovanie alebo kempingové variče, by nikdy nemali skončiť vo vašich priestoroch – aj keď hovoríme o garáži. Ak dôjde k úniku plynu v priestore, kde nie je vetranie, vzduch sa môže vznietiť. Napríklad, keď naštartujete auto. Vždy uchovávajte tieto fľaše vonku.

Náhradná chladnička

Skúsení mechanici tvrdia, že chladnička v nevykurovanej garáži je zlý nápad. Vaša chladnička je schopná plne fungovať pri teplote 19-25 stupňov Celzia. Pri teplotách pod 9 stupňov pracujú menej efektívne a pri mínusových teplotách nefungujú vôbec. Pri vysokých teplotách bude vaša chladnička fungovať bez prerušenia, čím sa zvýšia vaše účty za energiu cez strechu. Okrem toho sa bude zahmlievať vždy, keď sa zvýši úroveň vlhkosti.

Starý nábytok

Môže sa zdať, že garáž je tým najlepším miestom na uskladnenie starého nábytku, kým deti nevyrastú a neodsťahujú sa od vás, pričom si tento nelikvidný majetok zoberú so sebou. Bolo by lepšie tento nábytok hneď niekomu darovať. Horúce a vlhké letá s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobia deformáciu drevených stolov a stoličiek. Čo sa týka pohoviek, veľmi skoro zistíte, že myši prehrýzli ich čalúnenie a urobili si v nich útulné hniezda.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť