Žaba prospieva alebo škodí v záhrade

Žaby v záhrade môžu byť pre oblasť veľkým prínosom. Jedia hmyz, ktorý nie je vždy prospešný pre pestované rastliny. Jednou z nevýhod je, že nie je také ľahké dostať žaby na miesto, ktoré potrebujú prístup k nádrži alebo rybníku. Je dobré, ak záhrada hraničí s malým jazierkom, môžete chytať ryby a malí pomocníci sú vždy nablízku. Žaby sa považujú za dobrý bioindikátor, ak ich je veľa a rozmnožujú sa, potom je všetko v poriadku. A ak náhle zmiznú, potom je čas zistiť, čo sa deje, pretože to naznačuje jasný signál.

Ako sú žaby užitočné na stránke?

Živia sa chrobákmi, slimákmi, húsenicami a iným hmyzom, ktorý škodí úrode. So žabami v záhrade nebudete musieť používať škodlivé pesticídy a znečisťovať pôdu a rastliny, urobia to bezpečne a zadarmo.

National Wildlife Federation uvádza, že jedna žaba dokáže zožrať až 100 hmyzu za jednu noc!

Druhou výhodou žiab je, že sú to dobré piskory a neustále okopávajú pôdu. To ovplyvňuje priaznivé prevzdušnenie pôdy. Napriek všetkým výhodám má chov žiab v záhrade aj nevýhody. Niektoré druhy žiab môžu byť škodlivé pre domáce zvieratá, ak ich chytia a prehltnú, a ich odpad môže potenciálne šíriť choroby, ak nie je správne riadený. Je tiež dôležité poskytnúť žabám bezpečné a prívetivé prostredie s miestami, kde sa môžu schovať a rozmnožovať. Je dobré, ak existuje malé jazierko, aj keď je dekoratívne.

( 1 skóre, priemer 5 od 5 )

Páčil sa vám článok? Zdielať s priateľmi:

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť