Zabudnuté miesta: 6 oblastí, ktoré vyžadujú vašu pozornosť pri boji so špinou a baktériami

Foto: z otvorených zdrojov

V našom neustálom boji proti špine a choroboplodným zárodkom často zabúdame na niektoré miesta v našich domovoch, ktoré si tiež vyžadujú pozornosť.

Často podceňujeme dôležitosť čistenia niektorých miest v našich priestoroch, ktoré sa stávajú ideálnymi podmienkami pre hromadenie nečistôt a choroboplodných zárodkov. Niektoré z týchto oblastí môžu zostať nerozpoznané.

V našom neustálom boji proti špine a choroboplodným zárodkom často zabúdame na niektoré miesta v našich domovoch, ktoré si tiež vyžadujú pozornosť. Niektoré z nich sa nemusia zdať samozrejmé, ale ich čistenie môže výrazne zlepšiť hygienu a čistotu miestnosti. Toto je šesť takých miest, ktoré bloger Armen Adamyan na svojom Instagrame vyzdvihol a ktoré by ste mali zahrnúť do svojho pravidelného plánu upratovania.

Vetracie mriežky

Vo ventilačnej mriežke sa často hromadí prach a nečistoty, ktoré môžu ovplyvniť kvalitu vzduchu v interiéri. Na ich vyčistenie budete potrebovať papierovú utierku, ocot a pár minút. Namočte uterák do octu, pripevnite ho na vetrací otvor na 5 minút a potom ho utrite. Táto metóda pomôže zbaviť sa nahromadených nečistôt a prachu a poskytnúť čerstvý vzduch v miestnosti.

Filter v práčke

Filter práčky sa môže stať miestom na hromadenie prachu a nečistôt, čo môže ovplyvniť výkon prania. Na čistenie použite vysávač na odstránenie základnej vrstvy nečistôt a potom tyčinky do uší, aby ste sa dostali do ťažšie dostupných miest. Tento proces zabezpečí, že vaša práčka bude fungovať optimálne.

Vrch police kuchynskej linky

Vrchné časti políc kuchynských skriniek sú často neudržané, ale tiež sa na nich hromadí prach. Na ich čistenie použite papierovú utierku namočenú v octe, aby ste ľahko odstránili roky nahromadené nečistoty a udržali kuchyňu čistú.

Diaľkové ovládače

Diaľkové ovládanie je ďalším miestom, ktoré často zostáva neudržiavané, ale môže byť zdrojom mnohých baktérií. Na čistenie použite handričku z mikrovlákna namočenú v octe, aby ste odstránili choroboplodné zárodky. Potom prejdite cez zubnú kefku a vyčistite ťažko dostupné miesta medzi tlačidlami.

Umývačky riadu

Filter v umývačkách riadu tiež vyžaduje pravidelné čistenie, aby jednotka fungovala optimálne. Za týmto účelom odskrutkujte filter, vložte ho do nádoby s octom a sódou a nechajte päť minút pôsobiť. Potom ho utrite suchou papierovou utierkou a vložte späť do umývačky riadu.

Lampy

Lampy môžu byť zdrojom hromadenia prachu a nečistôt. Ak ich chcete vyčistiť, položte na ne papierovú utierku, nastriekajte octom a utrite. Opakujte postup na vnútornej strane lampy. To pomôže udržať vašu izbu čistú a hygienickú.

Vetracie mriežky, filtre v práčkach, horné police kuchynských skriniek, diaľkové ovládače, filtre v umývačkách riadu a svietidlá, to všetko sú miesta, ktorým sa pri upratovaní často nevenuje taká pozornosť, akú by si zaslúžili. Aby bol váš domov čistý a hygienický, je dôležité, aby ste ich zaradili do svojho pravidelného plánu upratovania. Pomôže to nielen udržať vaše prostredie čisté, ale tiež zabezpečí zdravý a bezpečný život pre vás a vašu rodinu.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť