Žiadna radosť a potešenie: 6 znakov, že vo vašom manželstve sú problémy

Foto: z otvorených zdrojov

Treba mať na pamäti, že manželstvo je o láske, úcte a šťastí.

Šťastné manželstvo je vtedy, keď sa obaja partneri cítia milovaní a spokojní. Ak vám však niečo chýba, znamená to, že musíte zmeniť všetko. Informuje o tom web Hack Spirit.

Psychológovia pomenovali hlavné znaky toho, že vášmu manželstvu môže chýbať radosť a potešenie. Rozpoznanie týchto znakov je prvým krokom k hľadaniu zmien.

Nedostatok komunikácie

V každom vzťahu je komunikácia kľúčová. Ak s partnerom príliš nekomunikujete, môže to byť problém. Zamyslite sa nad tým, keď ste sa naposledy rozprávali so svojím partnerom.

Šťastné manželstvo prospieva otvorenej a úprimnej komunikácii. Ide o zdieľanie svojich myšlienok, snov, obáv a dokonca aj tých najmenších detailov dňa.

Ak máte problém spomenúť si, kedy ste naposledy mali skutočný, úprimný rozhovor, môže to byť znakom toho, že vo vašom manželstve chýba dôležitý prvok radosti a potešenia.

Cítite sa osamelo, aj keď je váš partner nablízku

Pocit osamelosti v prítomnosti manželov môže byť akútnym znakom manželskej intimity. Toto je pomerne častý problém.

Ide o vytvorenie emocionálneho priestoru, kde si vy a váš partner skutočne užívate jeden druhého, kde vás bude cítiť, vidieť a počuť.

Chýba fyzická náklonnosť

Fyzický dotyk je rozhodujúci pre udržanie emocionálneho spojenia medzi pármi. Podľa výskumu páry, ktoré si pravidelne prejavujú fyzickú náklonnosť, majú tendenciu mať silnejšie citové spojenie.

V šťastnom manželstve je dôležitá fyzická náklonnosť, ako je objímanie a držanie sa za ruky. Ak si však všimnete, že tieto malé gestá lásky a spojenia sa stali zriedkavými alebo úplne zmizli, môže to znamenať hlbší problém vo vašom manželstve.

Žijete oddelené životy

Manželstvo je práca celého tímu. Mala by tam byť atmosféra jednoty a spoločného dobrodružstva.

Ak sa vy a váš muž nachádzate na úplne odlišných planétach s oddelenými priateľmi, záľubami a životnými príbehmi, môže to byť znakom toho, že vám chýba zábava a pôžitok.

Pamätajte, že naplnené manželstvo je, keď dvaja ľudia rastú spolu, nie oddelene.

Ak máte pocit, že idete rôznymi cestami, možno je čas na úprimný rozhovor o tom, čo treba zmeniť.

Neustála kritika

Keď sa kritika stáva neustálou a zameriava sa len na negatíva, môže to byť znakom toho, že vášmu manželstvu chýba radosť a spokojnosť.

Namiesto toho, aby ste sa cítili milovaní a podporovaní, bojíte sa povedať alebo urobiť niečo zlé.

Nie je vás ani vidieť, ani počuť

Nehovoríme tu o veľkých gestách lásky alebo neustálej pozornosti. Ide o jednoduchý akt byť vypočutý. Ak vaše myšlienky, pocity a skúsenosti zostanú nepovšimnuté, môže to byť znakom toho, že vášmu manželstvu chýba radosť a spokojnosť.

Treba mať na pamäti, že manželstvo je o láske, úcte a šťastí. Ide o to cítiť sa milovaný, cenený a bezpečný.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť